over

 

Renate Jörg begon als klassieke pianodame. Tijdens haar studie kreeg ze op een dag een accordeon op haar schoot, wat haar tweede instrument werd. Ongeveer tegelijkertijd ontdekte ze de achterdeur van het theater (artiesteningang). Ze componeerde en musiceerde voor en met muziektheatergroepen.

Renate was jarenlang de vaste muzikante bij Verteltheater De Overkant, ze toerde door de Nederlandse theaters met de formatie KAAL (2e prijs Amsterdams Kleinkunstfestival) en werkte mee bij producties van Scamarog, Kindertheater Basta en Theater Van Santen. Ze maakte kindertheater met haar eigen Theatergroep Roosanne, schreef muziek voor de Hoorspelfabriek en voor de radio en was jarenlang muzikante bij Trio d’Affaire.  Ze was de vaste accordeoniste van het kleinkunstduo Matroesjka en speelde bij Dorine van der Klei. Op dit moment speelt Renate bij Trio Bartolussi.

Ze bracht haar eigen liederenprogramma op CD uit: UND SCHIEFE SCHEITEL KÄMMT DER WIND. Dit programma speelde ze ook live in kleine zalen: een “eenvrouws-muziektheater op basis van klassieke kamermuziek” (Ntb Muziekwereld)

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s